Бердичівська районна державна адміністрація
Житомирської області

Офіційний веб-сайт 

До відома суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво або реалізацію харчових продуктів

09.10.2018

Доводимо до Вашого відома, протягом І півріччя 2018 року відбулося зростання захворюваності інфекціями кишкової групи на 14,8%, всього зареєстровано 1818 випадків захворювань, інтенсивний показник становить 146,5 на 100 тис. населення. Серед усіх захворілих діти становлять 69,4%. Ріст рівнів захворюваності визначається за рахунок зростання захворюваності на гострі гастроентероколіти на 22,3%, в т. ч. на ротавірусні ентерити на 31,3%, дизентерію на 2 випадки. Протягом І півріччя в області зареєстровано 21 вогнище вірусного гепатиту «А».

З метою недопущення ускладнення санепідситуації із захворюваності на гострі кишкові інфекції і харчові отруєння серед населення Житомирської області, а також запобіганню обігу небезпечних та фальсифікованих харчових продуктів на споживчому ринку, видано наказ ГУ Держспоживслужби в Житомирській області «Щодо посилення контролю за обігом харчових продуктів» та доручення Голови Держпродспоживслужби України від 06.08.2018 №601-06-6/29 згідно якого суб’єкти господарювання зобов’язані дотримуватися вимог законодавства під час виробництва, забезпечити проведення обов’язкового виробничого контролю готової продукції та сировини.